2015. okt 26.

Golyóba zárt élmények :-)

írta: Nikóóó
Golyóba zárt élmények :-)

Sziasztok,

Hoztam 4 golyóba zárt csodás élményt nektek :-P

Egyszerűen elkészíthető sütemény az egészséges táplálkozás jegyében, finom, isteni, mennyei és kedves pajtásod lehet egy tízóraira vagy edzés előtti energiabevitelre is, vagy akár csomagolhatsz magadnak versenynapokra, fesztiválokra, hogy ekkor se kelljen lemondanod egy jó falatról, mégis egészséges kivitelben :-P

Jöjjenek hát a versenyzők, bevásárlólistát készíts :D

1.Fehérjés zabpelyhes almás álom:

A hozzávalók (kb.20 darabhoz):

  • 2 nagyobb méretű alma (zöld almát szoktam használni, mert az édesítő és csokis fehérjepor miatt, nekem így tökéletes ízt ad és kicsit talán különlegesebbet is)
  • 150 gramm zabpehely (Kolln, teljes kiörlésű)
  • 100 gramm kókuszreszelék
  • 45 gramm csokis fehérjepor (ISO whey zero csokis)
  • 3 teáskanál holland kakaópor
  • ízlés szerinti édesítő (folyékony steviat használok hozzá – de ebből sem kell sok)

Először reszeld le az almát egy nagyobb lyukú reszelőn (természetesen hámozás után), majd add hozzá az összes többi hozzávalót, kivéve a kókuszreszeléket, mert annak csak a ¾ részét (a maradékban fogod a golyókat megforgatni). Gyúrd össze az alapanyagokat, amelyből egy massza készül; letakart fedővel tedd a hűtőbe 1 órára. Ha az 1 óra eltelt, formázz mogyorónyi nagyságú golyókat, s forgasd meg a kókuszreszelékben (az elején félretett ¼ részben).

Nekem általában 20 kisebb golyó készül. 1 db golyó tápanyag értéke vonatkozásában jó hír az, hogy alacsony szénhidráttartalma van (7 g), és 77 kalóriát tartalmaz.

 zabpelyhes_almas_feherjes.jpg

2. BANÁNOS DIÓS KALAND:

Hozzávalók (kb. 15 darabhoz):

  • 2 nagy banán
  • 1 teáskanál holland kakaópor
  • fél teáskanál fahéj
  • 20 g eririt
  • 100g kókuszreszelék
  • 2g kókuszliszt
  • 100g őrült dió (őrölt mandulával is isteni)

 

Elkészítés:

A banánokat villával összetöröd, ezután bele a többi hozzávalót (a kókuszreszeléknek a felét)! Ez a massza állagát tekintve lágyabb lesz, nem a klasszikus kekszes kókuszgolyó, de ne ijedj meg, a kókuszreszelék és az 1 este hűtőben nyugvás segít majd neki. Másnapra isteni, bár már aznap is:)

 

3. Kókuszos fügegolyó:

 Hozzávalók az alaphoz:

 1 csomag aszalt füge (20 dkg) – turmixban összedarabolva

  • 15 dkg őrölt török mogyoró
  • Fél kávéskanál citromhéj
  • Pici őrölt szegfűszeg
  • Pici fahéj

 Hozzávalók a kókuszos részhez:

  •  3 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1 evőkanál por xilit

 Elkészítés:

Az alaphoz tartozó anyagokat jól összedolgozzuk, ha a füge száraz, akkor egy kis vízzel segíthetünk rajta. Az alapként összedolgozott masszából kis golyókat formáztunk és meghempergettük a kókusz reszelékben.

A kókuszzsírt felolvasztjuk egy kicsit (ne legyen forró), majd a kókuszreszelékkel és a por xilittel jól összedolgozzuk. A fügés alapra kenjük és kicsit hagyjuk pihenni, majd tetszés szerint szeleteljük.

 

4. Golyóba zárt zserbó-élmény:

 Hozzávalók:

  • 3 evőkanál mandulaliszt
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • 3 marék dió
  • 3 evőkanál cukormentes baracklekvár
  • 1 evőkanál rum aroma
  • folyékony stevia ízlés szerint

A hozzávalókat összegyúrjuk, kisebb golyókat formázunk belőle. A golyóbis állaga miatt hempergessük meg darált dió és egy kis eritrites mandulaliszt keverékében (én hagytam a dióból nagyobb darabokat is a design kedvéért :-)

zserbogolyo.JPG

Jó nasizást :-P

Szólj hozzá

sütemény egészséges clean eating